KORAGRİ CU

 

BAKIRLI GÜBRE ÇÖZELTİSİ (BAKIR SÜLFAT İÇERİKLİ)

 

GARANTİ EDİLEN ANALİZ W/W
Suda Çözünür Bakır (Cu) :%6

 

ÖZELLİKLER:
Kuvvetli bağlaması sonucu bakır toprakta az hareketlidir. Yapraktan ve topraktan uygulanabilen formülasyonuyla Koragri  Cu bu olumsuz koşulları iyileştirici etkiye sahiptir. Toprakta bakırın elverişliliği ile pH arasında sıkı bir ilişki vardır. Yüksek pH değerinde ve kireçli topraklarda Cu elverişliliği genellikle düşer. Bakır, toprak organik maddesi tarafından kuvvetli şekilde tutulur. Bakır klorofil oluşumuna yardımcı olur. Toprakta çeşitli enzim faaliyetlerinde görev alır. Simbiyotik azot fikasyonunda modül oluşumunu hızlandırır. Birçok oksidoz reaksiyonları için mutlak gerekli mikro bitki besin elementidir. Bakır klorofili vaktinden önce parçalanmaya karşı koruduğu için, bitki daha uzun süre genç kalır. Böylece daha yüksek bir özümleme gücüne sahip olur.

 

BAKIR NOKSANLIĞI:
Bakır noksanlığında hububat bitkilerinde yaprak uçları beyazlaşır, yapraklar daralır ve uzun eksen boyunca kıvrılır. Boğumlar arası büyüme azalır. Noksanlığın ileri aşamasında başak oluşmaz. Meyve ağaçlarında özellikle uç sürgünler etkilenir ve yeni sürgünler uçtan başlayarak ölür. Tüm bitkilerde çiçeklenme ve meyve bağlama geriler ve ürün azalır. Toprakta bakır noksanlığı toprağa veya yaprağa CuSO4 uygulanarak giderilmelidir. Koragri Cu içerik olarak eksikliğin önlenmesinde hızlı bir etkiye sahiptir. Ancak dikkat edilmesi gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan birincisi; pH değeri yüksek olan topraklar ile kireçli topraklarda uygulanan bakırın elverişliliği hızla azalır. Bu nedenle yapraktan uygulama tercih edilmelidir. İkincisi ise, kuvvetli şekilde tutulması nedeniyle, organik topraklarda, diğer topraklara göre daha fazla bakır uygulanır.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:
Normalde tek başına uygulanır ancak kuru ve sıvı gübrelerde de karıştırılarak kullanılabilir. Yağlarla, alkali (bazik) reaksiyona sahip preparatlarla, kükürt ve bakır içeren preparatlarla karıştırmayınız. Fiziksel uyumluluk testi için kavanoz testi yapınız.

 

 

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN 1000lt / su TOPRAKTAN lt/da
TAHILLAR
Buğday Kardeşlenme - sapa kalkma dönemleri arası 1 - 2 uygulama 150 - 200 1 - 2
Arpa 150 - 175 1 - 2
Mısır Bitkiler 40 - 50 cm olduğunda 1 - 2 uygulama 200 - 250 1 - 2
SEBZELER
Domates Çiçek başlangıcından sonra 1 - 2 uygulama 125 - 200 1 - 2
Hıyar 125 - 150 1 - 2
Biber 75 - 125 1 - 2
Fasülye Gelişme döneminde 1 - 3 uygulama 125 - 150 1 - 2
Ispanak Gelişme döneminde 2 - 3 uygulama 150 - 200 1 - 2
Lahana Gelişme döneminde 1 - 2 uygulama 75 - 125 1 - 2
Karnabahar Gelişme döneminde 1 - 3 uygulama 125 - 150 1 - 2
Marul Gelişme döneminde 1 - 2 uygulama 75 - 100 1 - 2
MEYVE AĞAÇLARI
Erik Çiçeklenme sonrası 1 - 2 uygulama 75 - 125 1 - 2
Şeftali Çiçeklenme sonrası 1 - 3 uygulama 150 - 200 1 - 2
Kayısı Çiçeklenme sonrası 1 - 2 uygulama 100 - 200 1 - 2
Kiraz Çiçeklenme sonrası 1 - 2 uygulama 150 - 200 1 - 2
Zeytin Çiçeklenme sonrası 1 - 2 uygulama 150 - 200 1 - 2
Narenciye Çiçeklenme sonrası 2 - 3 uygulama 200 - 250 1 - 2
Fındık Yaprak açma sonrası 2 - 3 uygulama 150 - 200 1 - 2
Elma Yaprak açma sonrası 2 - 3 uygulama 175 - 200 1 - 2
Bağ Salkım oluşumundan sonra 2 - 3 uygulama 150 - 200 1 - 2
Çilek Gelişme döneminde 1 - 2 uygulama 200 - 250 1 - 2
Muz Gelişme döneminde 1 - 2 uygulama 100 - 150 1 - 2
DİĞER
Patates Gelişme döneminde 1 - 3 uygulama 150 - 200 1 - 2
Şeker Gelişme döneminde 2 - 3 uygulama 200 - 250 1 - 2
Pancar Gelişme döneminde 1 - 2 uygulama 125 - 150 1 - 2
Tütün Gelişme döneminde 1 - 2 uygulama 125 - 150 1 - 2
Pamuk Taraklanma öncesi başlanır 1 - 2 uygulama 150 - 200 1 - 2
Karanfil Kardeşlenmeden sonra 2 - 3 uygulama 200 - 250 1 - 2
Gerbera Gelişme döneminde 1 - 3 uygulama 200 - 250 1 - 2
Gül Gelişme döneminde 1 - 3 uygulama 150 - 200 1 - 2