KORAGRİ KTS

 

POTASYUM TİYO SULFAT (SIVI)

 

BİLEŞİMİ W/W
Suda Çözünür Potasyumoksit (K2O) :%25
Suda Çözünür Kükürttrioksit (SO3) :%42

 

ÖZELLİKLER:
KTS tamamen suda eriyen klor içermeyen her türlü sulama sistemlerinde kullanılabilen, bitkinin potasyum ihtiyacı döneminde en güçlü potasyum kaynağı olan ve kükürt içeren, koruma özellikli bir gübredir. Yüksek derecede stabildir, toprakta bulunan veya gübrelemeyle verilen izelementlerin oksitlenmesini önleyip bitkiye daha kolay taşınmasını, kökler tarafından alınmasını sağlar. Ayrıca toprakta F3+ formunda bulunan ve bitki tarafından bu formda alınamayan demiri F2+ haline dönüştürerek bitki tarafından kolay alımını sağlar. Toprağın su geçirgenliğini arttırır, yüzeyin kaymak bağlamasını önler. Toprak pHsı yüksek alkali topraklarda mahsül verimi olumsuz etkileri, toprağın pHsını düşürür. Bileşimindeki kükürt bitkide fotosentezi hızlandırarak hücre duvarını kalınlaştırır, bitkilerin hastalıklara karşı dayanıklılığını arttırır, depolama ve raf ömrünü arttırır. Tamamen suda çözünür olduğu için yaprak yada kök uygulamalarında borularda tıkanma yapmaz. Mikro elementli ve pestisitli üçlü karışımlar yapılacaksa uygulama öncesinde ön karışım yapılarak gözlenmelidir. Diğer sıvı gübreler ve/veya pestesitlerle karıştırılacaksa işlem sırası şöyle olmalıdır: Su, pestesit, KTS ve sıvı gübreler.

KTS diğer ürünlerle karıştırıldığında karıştırılacak ürün pH 6,0'ın altında olmamalıdır.

 

 

BİTKİ UYGULAMA DÖNEMİ UYGULAMA ŞEKLİ UYGULAMA DOZU
Kavun, Karpuz Meyve teşekkülünden sonra Dekara yapraktan püskürtme ile 2 uygulama yapılır 500cc / da
Buğday, Arpa, Çeltik vb. Sapa kalkma döneminde Dekara yapraktan püskürtme ile 200 cc / da
Başak olum evresinde 200 cc / da
Şeftali, Erik, Kayısı, Kiraz, Vişne, Elma, Ayva Çekirdek sertleşme döneminde 100 lt su ile yapraktan püskürtülür 300 cc / 100 lt su ile
Karnabahar, Brokoli, Enginar, Lahana Baş bağlama döneminde 100 lt su ile yapraktan püskürtülür 300 cc / 100 lt su ile
Patates, Domates, Hıyar, Biber, Pırasa, Patlıcan vb. İlk çiçekten hasata kadar Damlamadan 2000 cc / da
Hasat döneminde 3000 cc / da
Pamuk Tarak öncesi Dekara yapraktan püskürtme ile 200 cc / da
Çilek Meyve normal büyüklüğüne ulaşıncaya kadar Damlamadan 1500 cc / da
Ürün hasatı başlayınca haftada bir 2000 cc / da
Sera Bitkileri Çiçek öncesi dönemde Dekara damlamayla haftada bir 1000 cc / da
Meyve döneminde 2000 cc / da
Ayçiçeği 4 - 5 yapraklı dönemde Dekara yapraktan püskürtme ile 200 cc / da
Narenciye Çiçeklenme döneminden sonra meyve olgunlaşma sonuna kadar 100 lt su ile yapraktan püskürtülür 300 cc / 100 lt su ile
Baklagiller Hasattan 1 ay önce Dekara yapraktan püskürtme ile 300 cc / da
Bağ Çiçekten sonra 21 günlük periyodlarla hasat dönemine kadar Yapraktan ve damlamadan uygulama yapılır 300 cc / 100 lt su -
3 lt / da damlama su ile