KORAGRİ MAGNUM - 9

 

MAGNEZYUM NİTRAT ÇÖZELTİSİ

 

BİLEŞİMİ W/W
Nitrat Azotu (NO3-N) :%7
Suda Çözünür Magnezyumoksit (MgO) :%9,5


ÖZELLİKLER:
Magnezyum, bitkilerde yaprağa yeşil rengini veren klorofilin temel taşıdır. Bu nedenle klorofilin oluşmasını sağlayan çok önemli bir besin elementidir. Magnezyum, protein sentezinde, bir çok enzimatik tepkimelerde ve vitaminlerin oluşmasında rol oynar.

Magnezyum eksikliği ilk olarak yaşlı yapraklarda damar aralarında yeşil rengin kaybolmasıyla ortaya çıkar. Daha sonra damar araları sararır. Magnezyum noksanlığında klorofil miktarı düşer ve fotosentez geriler. Bunun sonucu bitkide gelişme geriliği ve ürün kaybı meydana gelir.

Magnezyum ihtiyacı; kumsal topraklarda aşırı yağışlarla magnezyum yıkanmasında pH değerinin düşük olduğu durumlarda aşırı miktarda amonyum, kalsiyum ve potasyumlu gübre kullanımında ortaya çıkar.

 

 

BİTKİ UYGULAMA ŞEKLİ UYGULAMA DOZU
Sera Bitkileri Meyve oluşumu başlangıcından hasat sonuna kadar 15 günde bir 2000 cc / dekar damlamadan
Açık Alan Bitkileri (Sebzeler) Gelişme periyodu boyunca 250 cc / 100 lt suya
Meyve Ağaçları Meyve oluşumunun başlangıcında 400 cc / 100 lt suya yapraktan
Bağ Yapraklar çıktıktan sonra 250 cc / dekar
Çiçek gözleri görüldüğünde
Meyve tutumunda
Zeytin Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme sonrası 2 uygulama 250 cc / dekar
Narenciye Sürgün başlangıcı ve çiçeklenme sonrası 2 uygulama 400 cc /100 lt suya
Pamuk Taraklanma döneminden önce 250 cc / dekar
Tahıllar Kardeşlenme döneminde 300 cc / dekar
Şeker Pancarı, Ayçiçeği Bitkiler 4 - 5 yapraklı olunca 250 cc / dekar