KORAGRİ TROYA 30K

 

NPK GÜBRE HARMANLANMIŞ 5-25-30

 

GARANTİ EDİLEN ANALİZ W/W
Toplam Azot (N) :%5
Amonyum Azotu (NH4-N) :%5
Suda Çözünür Fosforpentaoksit (P2O5) :%25
Suda Çözünür Potasyumoksit (K2O) :%30

 

ÖZELLİKLER:
Azot (N), Fosor(P) yanında yüksek oranda Potasyum (K) içeren ve bitkilerin kolayca alabildiği, tamamen suda eriyebilen bir gübredir.

 

FONKSİYONLARI: Potasyum, bitki dokularının yapısında bulunduğu gibi bitki bünyesindeki fizyolojik olaylarda da etkilidir. Diğer bitki besin elementlerinin alınışında, solunumun ayarlanmasında, transpirasyonda ve enzim aktivitesinde önemli rol oynar. Kök sisteminin gelişmesini arttırır. Protein ve karbonhidrat sentezinde vazgeçilmez bir elementtir. Nişasta ve şeker gibi karbonhidratların bitki içerisindeki hareketini düzenler. Klorofil ve yağ oluşumu için de potasyuma ihtiyaç vardır. Potasyum, bitkilerin hastalıklara direncini ve danelerin dolgunluğunu arttırır.

 

POTASYUM NOKSANLIĞI: Başlangıçta büyüme hız ve miktarında düşme görünür. Yaşlı yapraklardan başlamak üzere, yapraklarda kahverengi lekeler oluşur. Şeker pancarında yaprak kenarları ve damarlar arasında lekeler meydana gelir ve bütün yapraklar solar. Patateslerde büyüme yavaşlar, küçük ve kıvrık olan yapraklar koyu yeşil bir renk alır. Mısırda büyüme yavaşlar, alt yapraklar tepe ve kenarlardan başlayarak kurur ve tütün rengini alır. Buğdaygillerde yavaş büyüme, geç olgunlaşma, buruşmuş daneler, zayıf gövde ve kuru alt yapraklar görülür.

 

 

BİTKİ UYGULAMA ŞEKLİ UYGULAMA DOZU
100 lt su / gr. gübre / da
TAHILLAR
Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik vb. Kardeşlenme ve sapa kalkma arasında 100 - 150
Mısır Gelişme döneminde ve püskülden sonra 100 - 150
AÇIK SEBZECİLİK
Karpuz, Domates, Hıyar, Kabak, Kavun, Çilek İlk meyve tutumundan sonra 1 hafta aralıklarla hasata kadar her hafta 150 - 200
SERA ÜRÜNLERİ
Domates, Hıyar İlk çiçeklenme ile birlikte
İlk uygulama 0,5 - 1 kg(damlama)
100 - 150
İlk çiçeklenme ile birlikte yaprakta 250 - 300
Biber, Patlıcan İlk çiçeklenme ile birlikte
İlk uygulama 0,5 - 1 kg(damlama)
50 - 100
Kabak İlk çiçeklenme ile birlikte yaprakta 150 - 200
MEYVELER
Turunçgiller, Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Kiraz Meyve bağlamada ve meyve büyürken 150 - 200
Fındık Meyve büyürken 150 - 200
Zeytin Meyve tutumundan sonra 150 - 200
Üzüm Çiçekten hasat öncesine kadar 2 kez 100 - 150
Şeker Pancarı, Patates İkinci çapadan sonra 15 - 20 gün arayla 200 - 250
BAKLAGİLLER
Fasülye, Nohut, Mercimek, Soya Çiçek öncesi ve çiçekten sonra 100 - 150
TARLA BİTKİLERİ
Pamuk Tarakta ve çiçekte 125 - 150
Yer Fıstığı Çiçek öncesi ve çiçekten sonra 100 - 150