MAGNEZYUM NİTRAT

 

GARANTİ EDİLEN İÇERİK W/W
Toplam Azot (N) :%11
Nitrat Azotu (NO3-N) :%11
Suda Çözünür Magnezyumoksit (MgO) :%15

 

ÖZELLİKLER:
- Magnezyum bitkilerde klorofilin temel taşıdır. Magnezyum iyonları protein sentezinde, bir çok enzimatik tepkimelerde ve vitaminlerin oluşmasında rol oynar.
- Magnezyum çeşitli enzim sistemlerinde aktivatör görevi görür ve karbon ve protein metabolizmasında görevlidir.
- Nitrat, bitkilerde magnezyum alımını kolaylaştırır.
- Magnezyum nitrat suda çok iyi erir, yapraktan uygulamalar ve bein eriyikleri için çok uygundur.
- Bitkilerde şeker, yağ ve nişasta oluşumuna katkıda bulunur.
- Magnezyum noksanlığında protein sentezi engellenir. Eksiklik daha çok yıkanma tehlikesinin olduğu topraklarda görülür. Ayrıca fazla miktarda potasyumlu gübre verilmesi magnezyum noksanlığına yol açar.

 

 

 

BİTKİ KULLANIM ŞEKLİ KULLANIM DOZU
Kavun, Karpuz, Hıyar Meyve tutum döneminden itibaren haftada 1 kez 3 - 4 uygulama 250 gr / 100 lt su ile yapraktan -
2 - 3 kg / da kökten
Domates Meyve tutum döneminden itibaren haftada 1 kez 3 - 4 uygulama 500 gr / 100 lt su ile yapraktan -
2 - 3 kg / da kökten
Narenciye İlkbaharda yapraklanma döneminde 1 - 2 kg / 100 lt su -
4 - 5 kg / da kökten
Bağ Dane tutumundan sonra 0,5 - 1 kg / 100 lt su -
4 - 5 kg / da kökten
Meyve Ağaçları Meyve tutumundan sonra 500 gr / 100 lt su ile yapraktan -
3 - 4 kg / da kökten
Zeytin Çiçeklenmeden 3 hafta sonra başlanır 500 gr / 100 lt su ile yapraktan -
3 - 4 kg / da kökten
Buğday, Arpa, Çeltik Sapa kalkma döneminde 300 gr / 100 lt su ile yapraktan
Sera Bitkileri Meyve tutum döneminden itibaren haftada 1 - 2 kez 2 kg / da damlamadan -
250 gr / 100 lt su ile yapraktan